Rakúsky bauMax zníži počet predajní v južnej Európe a bude prepúšťať

29.04.2014 Celý región

Viedeň/Klosterneuburg 29. apríla (TASR) - Rakúsky a medzinárodný obchodný reťazec bauMax po dohode s bankami a ostatnými veriteľmi zavrie alebo predá v Turecku, Rumunsku, Bulharsku a Chorvátsku 37 svojich veľkopredajní. O výsledku pondelkového (28.4.) stretnutia informuje na svojej webovej stránke rakúsky denník Die Presse.

Agentúra APA uvádza, že obchodná sieť so stavebným materiálom, pre dom i záhradu chce 70 % svojej podnikateľskej činnosti realizovať v Rakúsku, kde má 65 pobočiek, Česku (24 pobočiek) a na Slovensku (14 pobočiek). Nezmení sa ani počet jeho filiálok v Maďarsku a Slovinsku, kde ich má 15, respektíve tri. bauMax zamestnáva v Rakúsku 4000 a mimo neho 4900 osôb. Reťazec ťaží dlh, ktorý dosiahol viac ako jednu miliardu eur.

Minuloročná bilancia reťazca ešte nie je dokončená. V roku 2012 dosiahla strata bauMaxu 126 miliónov eur a podľa denníka Der Standard vlani bola ešte vyššia, čo spôsobili vysoké odpisy jeho východoeurópskych dcér. Tento rok sa podnikanie vyvíja veľmi dobre. V Rakúsku je jeho medziročný prírastok tržieb dvojciferný.
 

Vyberte región